Förberedelser inför Blå Bandet 2015

In Blå Bandet 2015 by Admin@uasyd

Nu är det inte långt kvar till avfärd i Svinesund den 11:e maj 2015 och paddling runt Sveriges kust. Olyckligtvis har jag skadat min hand. Jag var ute och åkte in-lines (kanske inte det smartaste inför detta äventyret) och trillade och slog min hand ganska illa. Åkte taxi in till SUS i Malmö för att någon med mer sjukvårdserfarenhet än mig att titta på min hand. Slutade med att jag spenderade 5 timmar bland sjuksköterskor, läkare och andra skadade från tävlingen Toughest. Ja, typiskt var det Toughest samma dag som jag skulle råka ut för en olycka.

Skadad hand

Läkaren sa att inget va brutet i handen och att det skulle vara läkt på en vecka. Så mina planer för avfärd kvarstår och jag är förväntansfull. Just nu ligger jag i fas med planeringen. Suttit idag och skrivet utrustningslistor, beställt varor och tänkt på hur jag ska göra med kartor. Det blir nog till att skriva ut terrängkartor och sjökort på A3-ark på båda sidorna. Dessa arken kommer jag sedan laminera för att klara av vattnet.

Har redan planerat min färdväg i Movescount. På resan kommer jag ha med mig min klocka Suunto Ambit3 Peak. Jag kommer lägga upp här på denna bloggen hur jag har det under resan och även länka till min Movescount där ni kan se allt från puls, avstånd, hastighet och en karta över min färdväg.

 

På en låga

 

Jag var inne på en friluftsbutik i Malmö och tittade runt lite. Hittade en bok som var på extra pris, så den fick följa med i ryggsäcken hem. Tänkte boken kunde ge mig lite inspiration i matlagning ute i naturen. Boken heter ”På en låga”. Bläddrade igenom boken och där var en hel del roliga och inspirerande recept som jag kommer testa under min resa.

Imorgon blir det utskrift av kartor och laminera alla kartor. Tänkte även hinna med att packa ner all utrustning i IKEA-påsar, så det bara är att lasta ner i kajaken på onsdag när jag ska provlasta min kajak.

Ha det så bra, Rickard