Dag 9: Käringberget-Vassholmen

In Blå Bandet 2015 by Admin@uasyd

Dag 9: Käringberget-Vassholmen
Distans: 42,4 km
Paddeltid: 8 h 48 min
Total distans: 242,0 km
Dagssnitt: 26,8 km/dag
Vind: 3-4 m/s S till V
Paddelväg: Klicka här.

Gick upp i tid för att hinna med allt som skulle göras innan avfärd. Tog mig till fots de 1,2 km enkel väg som det är från Sjöfartsverkets lokaler till Ica Nya Varvet i Göteborg. Handla på mig lite mat så jag inte blir utan. Gick sedan tillbaks till min kajak och lastade mina prylar i kajaken. Sen bar det iväg från Göteborg mot sydligare breddgrader.

image

Paddlingen har gått bra. Ett tag blåste det motvind, för att sedan ända sig till att blåsa västliga vindar. Man kan säga att det har blåst från alla håll och kanter.

image

Landskapet har ändrat sig och det syns på klipporna också. Det är inte längre den världsberömda Bohusläns graniten. Klipporna börjar mer se ut som på Kullen. Under en fikapaus var jag bara tvungen att klättra runt lite på klipporna. Jag har sett så mycket fina klippväggar och så har jag inte fått klättra på dom. Frustrerande.

image

Det blev en lång paddeldag och när jag började leta tältplats så lyste det med sin frånvaro. Jag hittade ingen lämplig plats. Slutade med att jag bara fick ta en ö och slå upp tältet på. Det blev inget bra. Och mörkt var det. Nu har jag fått i mig lite nudlar, nöttmix och Plopp så jag är på lite bättre humör. Och tror ni inte att det började regna när jag skulle slå upp tältet. Vad är oddsen? Imorgon har jag sagt åt mig själv att hitta tältplats i tid och inte paddla till det är mörkt.

Nu ligger jag här i tältet och lyssnar på regndropparna som slår emot tältduken. Det är mysigt och avkopplande. Men det kunde varit några grader varmare. Är rätt kyligt på kvällarna/nätterna. Nu ska jag sova och drömma om paddeltag.

Sov så gott och så hörs vi imorgon. Rickard