Dag 7: Rörö-Andalen

In Blå Bandet 2015 by Admin@uasyd

Dag 7: Rörö-Andalen
Distans: 16,9 km
Paddeltid: 4 h 24 min
Total distans: 195,3 km
Dagssnitt: 27,9 km/dag
Vind: 8-12 m/s S
Paddelväg: Klicka här.

Dagens I-lands problem är att jag har fått skavmärken vid mina armhålor. Har tejpat och satt förband för att lindra smärtan när jag paddlar. Efter några dagars paddling gick jag till botten med detta och kom fram till att det inte var flytvästen som tryckte., som jag först trodde, utan det var tröjan jag har under jackan som skavde. Så den fick åka av och på med en annan tröja. Nu är det mycket bättre. Tänker att ni sätter en tejpbit i armhålorna och vid varje paddeltag är det som om någon rycker bort ett hårstrå från armhålan med pincett. Inget roligt alls.

Detta problemet fick mig att tänka på vad min lärare i Naturvägledare, Christian, lärde oss. STOP och KISS. Stanna,Tänk, Orientera och Planera. Keep It Simple Stupied. Detta är två ord man ska ha med sig när man är ute på äventyr när ingen annan är med en och kan dra i handbromsen.

Vädret har varit riktigt dåligt idag. Regnat och blåst i massor. Jag kom bara 16 km innan jag var tvungen att slå upp mitt tält. Jag frös rätt rejält. Min förhoppning är att komma paddla en liten bit till ikväll och passera Göteborg. Vinden ska vända till västlig.

image

När jag passerade Björköfjorden och färjeläget så fick jag en färja att tuta på mig. Han tyckte väl jag paddla för sakta. Jag stannade faktisk och vänta på att färjan skulle åka. Men det tog sån tid och det blåste rätt mycket. Så jag bestämde mig för att paddla de 20-30 meter förbi färjan. Jag kom väl 10 meter och så börjar färjan röra på sig. Och så kom tutan också till användning för färjan. Jag tror att han gjorde det för att jävlas.

Har även kom till insikt att det är dom små sakerna som förgyller ens vardag när man är ute på äventyr. Något man alltid ska ha med sig är Läppelyl med smak. Grymt att smaka bär om läpparna.

Ha det så bra och så hörs vi imorgon. Rickard