Dag 5: Malmön-Danholmen

In Blå Bandet 2015 by Admin@uasyd

Dag 5: Malmön-Danholmen
Distans: 32,0km
Paddeltid: 6 h 12 min
Total distans: 134,7 km
Dagssnitt: 26,9 km/dag
Vind: 4-6 m/s N
Paddelväg: Klicka här.

Idag var ingen bra dag när jag vaknade. Kände mig sliten i huvudet. Troligtvis är det vätskebrist. Jag har druckit mycket vatten under dagen och känner mig bättre nu. Det har blivit fin paddling i idyller. Att Sverige kan vara så här otroligt vackert. Får mig att tänka tillbaks på tiden i Kanada och kajakpaddlingen tillsammans med späckhuggare. I den miljön jag paddlade idag fattades bara späckhuggarna, annars hade det varit detsamma. Jag har dock sett sälar, fåglar och massor med båtar. Jag tänkte inte på att det var helgdag idag, men nu fattar jag varför det är så mycket människor ute på sjön.

image

Tog mig från Malmön till Lysekil där jag fick använda den lokala kajakklubbens brygga. Steg ur kajaken, tog andra kläder på mig och begav mig sedan mot centrum i Lysekil. Inte lätt att hitta bland alla små husen som fanns där. Det kom en äldre herre som jag frågade om vägen och han sa åt mig att följa med honom för han skulle ändå på det hållet. Skillnad från Malmö det. Väl nere ”på stan” bestämde jag mig för en pizzeria med uteservering. Lite självinsikt har jag. Kan säga att jag luktar inte hallon efter all paddling och ingen dusch. Så jag fick sitta ute och äta min pizza. Men vad gjorde det för vädret var otroligt fint.

image

Efter pizzan, lite lösgodis och en Festis mådde jag bättre och fortsatte min paddling mot sydligare breddgrader. En annan idyll jag passerade var Gullholmen. Undrar vad ett hus kostar här? Tänk att få bo på en sådan vacker plats. Ja, kanske när jag blir äldre.

Ja, just ja. Höll på att glömma att jag köpte även en Triss och tro det eller ej så vann jag faktiskt. Den stora summan av 60 riksdaler. Måste vara min lyckodag.

image

Sov så gott och så hörs vi imorgon. Rickard