Dag 2: Styrsö-Tjärnö

In Blå Bandet 2015 by Admin@uasyd

Dag 2: Styrsö-Tjärnö
Distans: 3,48 km
Paddeltid: 1 h 49 min
Total distans: 30,0 km
Dagssnitt: 15,0 km/dag
Vind: 8-15m/s S
Paddelväg: Klicka här.

Jag vaknade med entusiasm för att bege mig ut och paddla. Först blev det min favorit till frukost, välling med start. Sjukt gott och mättar bra. Vädret ville inte riktigt vara på min sida. Tog på mig paddelkläderna, satte mig i kajaken och började paddla. Kom inte så långt förrän jag hamlade i slagsmål. Det var moder natur som gav mig en snyting rakt på näsan. Jag paddla enligt Mister Suuntos anvisningar och kom ut på en udde där det totalt stormade. Moder natur sa ”Var tror du att du ska.”. Mister Suunto svarade ”Vi ska rakt genom här”. Till svar från moder natur kom att det var inte möjligt. När jag var nästan framme för att vika av utanför udden så gick det inte. Vågorna var för stora, det blåste för mycket och klippväggarna såg väldigt hårda ut. Jag bestämde mig för att vända tillbaks. Vad som hade tagit mig säkert 30 minuter att paddla i sydlig riktning tog mig nu 2 minuter att paddla i nordlig riktning.

Jag var helt slut och tog mig ungefär 3 km denna dagen. Lärt mig att inte jävlas med moder natur. Man vinner aldrig.

Paddlade in till Tjärnö där det var en bro och små rör som jag fick paddla genom. Funkade bra och sen slog jag läger lite längre fram på Tjärnö. La mig i tältet runt kl 15:00 och sen var jag i tältet hela den dagen. Skönt att vila ut.

image

Imorgon är det nya tag.

Varje dag när jag slår läger skickar jag ett sms till Madeleine, min flickvän, från appen Kustväder. I detta sms följer position på var jag befinner mig. Detta är för min säkerhet om något skulle hända. Lärt mig detta från Aaron. Han med handen mellan två stenblock.

image

Sov så gott och så hörs vi imorgon. Rickard