Dag 11: Draget-Getterön

In Blå Bandet 2015 by Admin@uasyd

Dag 11: Draget-Getterön
Distans: 37,3 km
Paddeltid: 8 h 32 min
Total distans: 289,1 km
Dagssnitt: 26,2 km/dag
Vind: 2-6 m/s S
Paddelväg: Etapp 1 & Etapp 2.

Mister Suunto skrek mig i örat klockan 07:00. Dagen tidigare hade jag kontrollerat vädret och det såg lovande ut på morgon. Gjorde mina morgonrutiner och sen bar det iväg. Men om jag får säga det så såg havet detsamma ut igår som nu. Jag tror inte det blir bättre än så här. Paddlade över till Näsbrokrok och hade Kärnkraftverket Ringhals inom synhåll. Det blåste en hel del och jag fick försöka få lä bakom de öar som fanns. Tog mig bort till Sallebacka och skulle ta en paus.

image

Drog upp kajaken på sandstranden och skulle byta om till vanliga kläder när en personbil kommer inkörandes och parkerar på gräsplätten. Ut kommer en kvinna och hennes hund. Hon kommer fram till mig och frågar ”Är du också en sån som paddlar runt Sveriges kust?”. Jag svarar ”Ja” och ler. Sen har vi ett samtal om att hon träffat på tidigare paddlare föra året som fick bo hos henne och hennes man. Hon var väldigt trevlig och hjälpte mig att fylla på lite vatten medan jag tillagade min lunch. Idag skulle lunchen bli potatismos och korv. Det visade sig att hunden tyckte att han också skulle få äta lunch tillsammans med mig.

image

Jag väntade här i ca två timmar innan vädret hade lugnat ner sig och det var dags att paddla vidare. Paddlade förbi Ringhals och det var skönt att ha passerat detta riktmärke. Sen var det raka vägen ner till Varberg.

image

De trevligaste paddelstunder jag fått är de på kvällarna. Idag fick jag en mycket fin tur in mot Varberg. Det blåste knappt inget. Precis som det ska vara.

Nu ska jag gå och sätta upp mitt tält. Hörs imorgon. Rickard